HV - Frisör

Frisörutbildningen

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Utbildningen

På vår frisörutbildning får du grundläggande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets olika delar. Ni erbjuds invalskurs inom keratinbehandling och lashlift.
Utbildningen varvar med både praktiska och teoretiska kunskaper.

I årskurs ett kommer du att få lära dig grunderna i frisörteknik på dockor som är bland annat klippning, styling och uppsättning. Vi lägger stort fokus på service och bemötande som du har med dig på arbetsplatsförlagd lärande (APL) genom att bland annat tvätta håret på varandra. Du får även lära dig grunderna i färgläran i teoretiskt och praktiska moment.
I årskurs två får du lära dig mer avancerade klipp- och färgtekniker och kommer då även att arbeta på modeller i vår skolsalong.
I årskurs tre fördjupar du dig och arbetar med alla moment mycket mer på modeller.
Varje år får vi besök av professionella frisörer och färgtekniker som håller kurser i skolans salong för att du ska få fördjupning eller de senaste i branschens trender.

Arbetsplatsförlagd lärande (APL)
Vi har ett gott samarbete med branschen och under hela utbildningstiden har du APL under minst 15 veckor. Du kommer att få praktisera på frisörsalong där du kan skapa framtida kontakter i branschen. Många får erbjudande om jobb under studietiden och som kan leda till en anställning efter utbildningen.

Skolans Frisörsalong
I skolans öppna och fina frisörsalong tar eleverna emot kunder för olika behandlingar. Boka din tid hos oss via frisörlärarnas E-mail adresser under relaterat innehåll.

Varmt välkomna att boka tid!
Glöm inte att det är elever som gör behandlingar så tänk på att avsätta lite extra tid när du besöker oss.

Se filmer om frisörprogrammet

Kontakt

Anna-Lena Kriikkula, Yrkeslärare
E-post: anna-lena.kriikkula@sundbyberg.se

Relaterat innehåll

En kreativ och skapande skola – ett kommunalt gymnasium i Sundbyberg