Om S:t Martins gymnasium

ST: Martins gymnasium är uppbyggd med flera våningar nära till kommunikationer som bussar och tunnelbana. Vi är en mindre kommunal skola med ca. 300 elever på fem olika program. Lärarna är legitimerade enligt skollagen och vi har fyra förstelärare i skolan. Lärarna är erfarna och skickliga i sina ämnen och har ett stort engagemang i dig och dina studier.

I skolan har vi vår skolrestaurang med en varierande skolmat med både vegetarisk och icke vegetariska alternativ. Vi har även cafeteria och ett fint nytt bibliotek.

St: Martins gymnasium är en kommunalskola som funnits i många år. Det ger dig trygghet och långsiktighet för dig som elev. Vi har hög kvalitet på undervisningen och arbetar mycket med trygghet, gemenskap och sammanhållning. Vårt mål är att du som elev ska få mycket kunskap för att gå vidare till ett jobb eller högre studier.

Hos oss får du en individuellt anpassad utbildning med lärare som har mångåriga erfarenheter och hög kompetens inom sina yrkesområden. Du som väljer en yrkesutbildning har  minst 15 veckors praktik, APL under din gymnasietid.

Vi erbjuder följande program

• BF Barn-och fritidsprogrammet, inriktning mot pedagogiskt och socialt arbete
  • FT Fordons- och transportprogrammet, inriktning personbil
  • HV Hantverksprogrammet, inriktning frisör
  • HV Hantverksprogrammet, inriktning hår och makeupstylist
  • Samhällsvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskap, specialpedagogisk profil
  • IMV Programinriktat val
  • IMYRK Yrkesintroduktion
  • IMS Språkintroduktion
  • IMA Individuellt alternativ

Vi har alltid öppet hus

Om du inte har möjlighet att komma på något av våra Öppet hus tar vi gärna emot dig en annan dag. Ring och boka tid för ditt besök på 08-706 87 72 så ser vi till att du får träffa någon från just det program du är intresserad av. Du kan också skicka e-post till oss så sänder vi över önskad information.

Prova på dag

Önskar du komma och titta på vår skola och få vara med på en ”prova på dag”?
Hör av dig till  vår Studie- och yrkesvägledare så bokar hon upp en dag som passar dig och programmet.

Studie- och yrkesvägledare
Mandala Fager
mandala.fager@sundbyberg.se

Välkommen till gymnasiet där eleven står i fokus!

Besöksadress:
Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg
Valla Park

Lars-Gustaf Jonsson
lars-gustaf.jonsson@sundbyberg.se

Biträdande rektor
Margareta Eklund
08-706 89 43
margareta.eklund@sundbyberg.se

Studie- och yrkesvägledare
Mandala Fager