FT Personbil

FT Fordon S:t Martins Gymnasium

Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil är för dig som är intresserad av teknik, bilar, maskiner och motorer, och som tycker om att använda både huvud och händer för att lösa problem.

Utbildningen
Bilar och teknisk utrustning blir en del av din vardag och mycket av ditt arbete sker på verkstadsgolvet, där teori varvas med praktik.  För att garantera ett aktuellt innehåll i våra kurser har programmet ett nära samarbete med branschen.

I årkurs ett får du lära dig grunderna för att du ska känna dig trygg i ditt yrke. Vi går igenom arbetsmoment och metoder som du behöver kunna för att reparera både moderna och äldre personbilar. 
I årskurs två får du lära dig både att felsöka, utföra service och att reparera. Fokus är problemlösning, service, reparation samt underhåll.
I årskurs tre fördjupar du dig och kommer arbeta mer med kundernas bilar i våran bilverkstad. Där du kommer att jobba med att bygga en god social kompetens.

Arbetsplatsförlagd lärande (APL)
Vi har ett gott samarbete med branschen och under hela utbildningstiden har du APL under minst 15 veckor. Där kommer du kunna skapa framtida kontakter i branschen. Många får erbjudande om jobb under studietiden och som kan leda till en anställning efter utbildningen.

Se filmer från inriktning personbil

Kontakt

Magnus Karlsson
Yrkeslärare
Tel: 08-706 86 75
E-post: magnus.karlsson@sundbyberg.se

Skolans Fordonsverkstad
Boka tid
Tel: 08-706 86 75
Tel: 070-087 62 31

E-post: skolverkstad@sundbyberg.se

Relaterat innehåll

En kreativ och skapande skola – ett kommunalt gymnasium i Sundbyberg